Gevelbekroning Westerstraat.

In 2002 ontvingen we de aanvraag voor het ontwerpen en uitvoeren van een nieuwe gevelbekroning als onderdeel van een totale restauratie. De reconstructie van de ontbrekende top van de bestaande Lodewijk XIV halsgevel was een mooi en delicaat werk. Op basis van archief onderzoek maakten we een ontwerp dat we voorlegden aan de dienst monumentenzorg. Na goedkeuring begon de uitvoering in onze werkplaats. In juni 2002 is de top door ons geplaatst.

Bestaande originele onderdelen gevelbekroning
Bestaande originele onderdelen gevel bekroning
Detail opname originele gevelbekroning
Detail opname originele gevelbekroning
Reconstructie na bestaande originele gevel bekroning
Reconstructie na bestaande originele gevelbekroning
Plaatsen van de nieuwe gevel bekroning.
Plaatsen van de nieuwe gevelbekroning
De nieuwe gevelbekroning
De nieuwe gevelbekroning