Restauratie fontein en beelden op landgoed Frankendeal.

In 2004 zijn de tuinen van het 18-eeuwse landgoed Frankendael teruggebracht in de oorspronkelijke situatie. Onze werkzaamheden betroffen het schoonmaken en herstellen van de beschadigde fontein en beelden met restauratiemortel. De unieke fontein met 2 stroomgoden werd eerst gereinigd waarna de eigenlijke restauratie kon beginnen. Diverse ontbrekende delen, zoals draperie├źn, attributen, lofwerk en profileringen werden in mortel gereconstrueerd. Ook is een ondeugdelijke aangezette arm uit een vorige restauratie vervangen. De tuinbeelden koning David, Ceres en Bacchus werden ook gereinigd en volledig hersteld. De mortel werd op identieke kleur gebracht en de oppervlaktestructuur bewerkt zoals het bestaande zandsteen.

Fontein stroomgoden voor restauartie
Fontein stroomgoden voor restauratie
Fontein met stroomgoden na restauratie
Fontein met stroomgoden na restauratie